Folkbilda med sång

Midsommarmelodifestival

Från Venezuela -  en man som delar världsopinionen. Ja, oavsett vad man tycker om Venezuelas flerfaldigt omvalda socialistiska president - Hugo Chavez - så har han väl aldrig beskrivits så här härligt.

Andra bidraget kommer från hela världen - ett spöke går genom världen - Inflationsspöket. Vi vet - det känns så länge sen - men så här illa hade vi det sommaren 2008.

Nästa bidrag är från EU:s, om inte nästa, så kanske aldrigaste medlem: Turkiet! Frågan kvarstår - hur bra är landet på demokrati - låter landet sina minoriteter få utöva sin kultur i frihet? Eller handlar allt om att bevara nationen intakt - till vilket pris?

Fjärde bidraget kommer från en högre makt! En av samhällets institutioner, som vi kanske aldrig riktigt ifrågasätter. Låt oss introducera självaste Religionen!

Nu när vi sitter i den djupaste ekonomiska nedgången sen 30-talet är det lätt att glömma bort vems fel allting är. Det var amerikanarnas fel! Det var åtminstone där som globaliseringens vinster lånades ut till människor utan inkomster för att de skulle kunna köpa hus.

Frågan är vad homogays ska kallas? För man får inte längre kärleksfullt gläfsa bögjävel! Det är inte bara ett etikettsbrott, utan även ett hatbrott. Nu ska vi bara säga "bögar". Men om det vore så enkelt... Nu är det en massa andra människor ville åka med på det manliga homosexuella segertåget - och vad ska dom kallas?

En mer än lovligt självreflekterandelåt. Som de narcissiska 80-talister vi är!

Man kan tro att det näst sista bidraget är från fulsnygga faster Portugal. Men nej - "Här kommer Lissabonfördrag" är en paneuropeisk produktion. Det är alla funktionerna från den havererade konstitutionen placerade i ett oläsbart fördrag som ska förenkla EU och stärka parlamentet.

Sista bidraget - från självaste Iran! Det handlar om veckans snackis - valet. Konservativa Ahmadinejad har utropat sig till segrare, men reformisterna har miljondemonstrationer och twittrar till världen om valfusk. För första gången sjungs bidraget på det internationella språket alcazar-engelska