Månadens redaktionsfråga - juni

Vi vet att det pågår musikfestivaler i sommar, men årets största politikerfestival heter Almedalen och inträffar nu i juni. Därför är månadens redaktionsfråga: Vem vill du hänga med på Almedalsveckan?

Henrik Torehammar: Min pojkvän Timbro-Fredrik. För att vi är ihop och att jag älskar honom och gärna "kramas i midnatssolen" *wink-wink,nudge-nudge* med han. Ok, inte han? Hmm, Anna-Maria C-B. Hon ska lära mig hur man gör den där fantastiska Thatcher-frisyren! Jag kommer vara en sån hit på varje maskerad som drag queen-Maggie.

Emmy Rasper: Hotellstädarna. När de har gått av sitt pass bjuder jag på mjukglass i skuggan, sen pratar vi om antalet burkar hårsprej de hittade i makarna Bildts badrum, om Filippa och Fredrik sover i samma säng och hur många versioner av Mona Sahlins tal som låg i papperskorgen.

Eskil Larsson: Som alla mina politiska dagdrömmar slutar det alltid med att jag och Anders Borg står och headbangar till ett coverband. Så även i Almedalen.

Helena Österling: Jag vill hänga Göran Hägglund i hasorna hela veckan - fruktstund, eftermiddagsvila och drickning av olika drycktyper tillsammans med honom på kvällarna. För under den välkammade och korrekta ytan tror jag att det döljer sig en liten partyprisse... Eller? Jo, tänk när han lossar översta knappen och trär slipsen kring huvudet! Och tänk också så mycket bus man skulle kunna utsätta honom för om man dessutom delade tält - klassiska "handen-i-ljummet-vatten", bädda säck, spöka... Ja, kära hjärtanes, vilket ös!

Josephine Freje Simonsson: I hälarna på Henriks pojkvän, Timbro-Fredrik! Vad är det för snuskiga kopplingar egentligen mellan media och lobbygrupper? Eller förlåt "tankesmedja" kallas det. Och vem ligger med vem? Är Almedalsveckan ett knullkalas mellan politiker, journalister och lobbyister? Hur påverkar det förtroendet för Sveriges elit? Ni kommer att hitta mig snokande i barerna sent på natten. Ibland måste man ju offra sig för den granskande journalistiken…

Elsa Persson: Nyamko Sabuni. Jag vill se vad som finns bakom den där stela, svala ytan. Och så vill jag prata om hur mycket hennes man diskar - hon verkar så himla obekymrad över det där som brukar kallas "livspussel". Det fascinerar mig.