onsdag 15 juli

Sthlmsprogrammet, homohumor & lyssnarfråga

I veckan träffas EU:s justitie- och migrationsminstrar för att diskutera Stockholmsprogrammet. Men nej, det är inte Allsång på Skansen som ska upp på det europeiska förhandlingsbordet, det handlar om en buffé av riktlinjer för migration och säkerhet. På agendan står bland annat att komma överens om gemensamma asylregler inom EU. Det låter ju lagon konkret. Ekots EU-reporter Susanne Palme förklarar vad det handlar om egentligen.

Filmen Brüno visas just nu om runt om i världen inför fullsatta, gapskrattande salonger. Men vad är det egentligen vi skrattar mest åt? En fjollbög med tysk brytning eller amerikanska homofober som står med byxorna neddragna? För att få svar samlar vi veckans supergrupp som svara på frågan ur tre olika perspektiv: Facundo Unia, journalist och föreläsare; Nina Åkestam, copywriter och Tara Moshizi, nöjesjournalist.

Och så tar vi fram det stora örat när vi lyssnar på er lyssnare i Brunchrapporten Möter världen. Idag svarar vi bland annat på lyssnarfrågan: Om det skulle vara okej för oss att göra ett program om bara hetrosexuella?