1 av 2
Förloraren. Japans avgående premiärminister Taro Aso.
2 av 2
Isabella Löwengrip
måndag 31 augusti

Japansk förändring, ensam ung moderat söker och kolonialismtävling

En av den demokratiska världens längsta relationer - den mellan japans väljare och regringspartiet LDP är efter 54 år över. Vi sportfrågar David Fukamachi Rengfors dagen efter: Hur känns det?

Och är förändring nog för att vinna ett val? Skiter väljare i sakfrågor när ett parti haft makten länge nog? Statsvetaren Stefan Dahlberg förklarar!

Och i vår kamp för att få in mer kändisar i riksdagsvalet har vi politisk blinddejt mellan moderaternas Per Schlingman och Blondinbella - kan vi få henne att kandidera 2010?!

SVT:s nya realityserie anklagas för kolonialism av kritiker efter att de betalat medverkande i höstsatsningen "Den stora resan" med några säckar majsmjöl. Men vad är egentligen mest kolonialt: att ge en by i Namibia mjöl i gage eller att utgå ifrån att en namibisk by inte kan förhandla sin lön själv? Eller är det rent av själva programidén som är mest kolonial? Idéhistorikern Mikela Lundahl korar den största kolonialisten!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".