1 av 2
Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson och Erik Almqvist på Sverigedemokraternas landsdagar i helgen. (I bakgrunden ser man Skorpan från Törnrosdalen skymta fram).
2 av 2
Måndag 19 oktober

En bit av Astrid, SD-ideologi och ikonen Maud

Anarkister älskar Pippi, Göran Hägglund drömmer om Lönneberga, djurrättsrörelsen hyllar hennes kompromisslösa värnande om djuren, borgarna tackade henne för valsegern 1976 och i helgen såg Sverigedemokraterna sin spegelbild i Bröderna Lejonhjärta. Men varför vill alla ha en bit av Astrid? Och räcker hon till alla?

Och det sägs att Sverigedemokraterna gjort en vänstersväng under helgens Landsdagar. Frågan är dock: Vänster ifrån vad?! Vi tar reda på var på den ideologiska kartan vi egentligen ska placera in SD?

Bäverkvinnan besöker Brunchrapporten! Maud Olofsson återfinns inte längre bara i regeringen - nu har hon också blivit motiv på både disktrasor och hippa design-t-shirtar. Men vad rymmer egentligen Ikonen Maud?

Och hur bra PR-stunt är det att säga att ens son försvunnit med en ballong när man egentligen har låst in honom i garaget? Dominika Peczynski förklarar hur man bygger en hållbar mediekarriär.

Och Henrik anlyserar .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".