Måndag 9 november

Direkt från Berlin - 20 år efter muren

Brunchrapporten åker till Berlin och sänder direkt, på dagen 20 år efter att Berlinmuren föll.

Och som vi vet, alla hipsters älskar sexiga, fattiga, kulturspäckade Berlin, men vad betyder Berlinmuren för de unga berlinarna idag? Vi träffar 19-åriga Steffi Seidler, ett av kärleksbarnen som blev till just den där natten för 20 år sedan när de forna älskarna öst och väst återförenades, för att höra hur stämningen är i familjen.

Och var nionde Östtysk önskar sig tillbaka DDR, enligt en undersökning. Författaren Jakob Hein, som själv föddes 1971 i DDR, hjälper oss att förstå det komplicerade äktenskapet mellan öst och väst. Var kommer frustrationen ifrån?

Och vad hände vår identitet när kommunismen föll? Hur känner sig Batman utan The Joker? Vad blir dagen utan natt? Kan svart finnas utan vit? Vi lägger gamla väst på psyko-soffan och låter filosofen Michael Pauen analysera.

Dessutom: Så smakade DDR - vi testar den gastronomiska delen av en svunnen parallellvärld som till och med hade sina egna gurkor på burk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista