Gräv-Josses första blogginlägg

Nu inser jag att vi har en blogg! Då passar jag på att tipsa om vad vi INTE har med i programmet idag hehe. På redaktionsmötet imorse tog jag upp att Thailand idag har börjat utvisa tusentals exil Burmeser! Det handlar om minoritetsfolket Karen, som är förföljda i Burma för att de hjälpte britterna under andra världskriget. De utvisas till vad kan bli död och straffläger!

Snälla, leende, Thailand som vi älskar på semestern utvisade också tusentals Hmong, annat minoritetsfolk, för bara någon månad sen till icke-demokratiska Laos - som inte ens erkänner Hmongs som laotier. Samma sak där - varför blir de förföljda? Jo för att de ställde sig på väst sida, USA, i andra världskriget.

Svek från västmakterna, svek från oss turister som skiter i hur leende Thailand skickar folk i döden, och skit också att vi inte hade längre sändning idag! Läs gärna den här artikeln:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista