Sverige behöver dessa ord!

Sverige har sen förra året en som ska skydda det svenska språket. Samtidigt uppmanar §6 att utveckla svenskan. Jag gör ju allt jag kan för det svenska språket. Därför tänkte jag lancera ett par nya ord som saknas:

Fremdscham (substantiv): En känsla man får när man skämms för andra så att man måste hålla händerna framför ögon eller gömmas nånstans. Kan lätt hända när man titta på t.ex. Bonde söker fru. Kan man även använda som verb fremdschämen.

Asi (substanstiv): Asi kommer från ursprungsordet "asocial". I Sverige använda man ofta begreppet "white trash" när man menar samma sak. Men man måste inte vara vit för att vara en Asi. Asis är alla människor oavsett nationalitet eller färg som laddar hem enerverande ringsignaler och döper sina barn Melissa.

Tussi (substantiv): En Tussi är en tjej eller kvinna som är utseendefixerat och arrogant. Hon behöver inte alls vara dum, därför passar begreppet "bimbo" inte. En Tussi är en människa som åker taxi för att inte skada sina skor. Hon säger ofta att hon är bara kompis med killar för att andra kvinnor är så jobbiga.

egal (adjektiv): På svenska måste man bilda en lång mening för att säga samma sak: "Det spelar ingen roll". Säg det i bara ett ord: egal!

Vilka begrepp försöker ni lansera?

/Sonja