Jag ska va med i SVT Debatt

... *häpp*
Jag vet inte riktigt vad som hände, kanske att en tv-människa smickrade mig, men kontentan är att jag i afton skall prata mello på vårt syster-public service-bolag. Upplägget är väl typ: Gu va alla gnäller - hur crap är Mello2010 egentligen?

Jag försöker formulera mina teser:
1. Mello är större än MUSIK (det är ju bara bloody music - spela det tillräckligt många gånger så vänjer vi oss) - det är en bas för demokratisk dialog. Särskilt vår kommentatorkultur tekniken möjliggjort. Kan vi först prata om Pernilla W kan vi sen prata skattepolitik!
2. Men det måste finnas en möjlighet att säga smarta saker om innehållet - då borde vi satsa mer på camp, ironi och musikhögskolehumor. Å kanske en speciell deltävling för barn med svenska texter.
3. Svenskens politiska konsensussinne lämpar sig inte för att rösta fram eurovisionvinnare. Vi TROR att vi tänker smart, och röstar fram en gångbar vinnarlåt, men så blir det något ängsligt, eller en karbonkopia av förra årets vinnare. Vi ska rösta på det vi verkligen tycker om!

Vi får se om det här låter sig göras. Ja, ja, its just TV!

/henrik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista