Isabelle i katt-tantens värld

Sidekick-Isabellle fick i uppdrag att leva sig in i Katt-tantens värld för att förstå Jihad Janes bevekelsegrunder. Så här blev Isabelles blogginlägg:  

Stoppa katt-apartheiden 

Varje gång jag läser om kattdiskrimineringen i samhället ryser jag till, sedan blir jag mycket ledsen. Mina katter är otroligt intelligenta och sociala och hämtar dessutom in färsk mat från naturen till mig.

Katter kan givetvis inte uttrycka sig lika verbalt som en människa men ibland har jag och Tufsy, Milton, Puffy, Herr blå, Bibi, Waldemar och de andra långa pratstunder och ibland uppträder vi tillsammans till musik. En av katterna i vardagsrummet blev lite rädd för grannens högljudda barn och råkade bita det.

Det har lett till att mina grannar vid flertalet tillfällen har försökt avliva mina katter på olika sätt, bland annat med högtryckstvätt och yxa. Kommunen och polisen vägrar hjälpa mig. Om det hade gällt utlänningar, homosexuella eller någon annan minoritet hade kommunen säkert varit mer vänligt inställd.

Nu tänker jag invänta nästa besök från grannens barn med kakor som jag preparerar med hästbedövning eller något annat långsamt verkande gift. Det gäller att inte vara rädd och trångsynt utan bejaka det som djurens rike har att lära oss.

Jag föreslår att vi inför skärpta straff på att uttrycka sig negativt om katter i media. Kanske borde spöstraff och hängning återinföras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista