Journalisten Torbjörn Nilsson

Blir partiledaren Henrik Torehammar (BRP) omänsklig?

Politikjournalisten  har skrivit en bok om vad som händer med människor när de blir politiker. Titel: . Man anar vad Torbjörn har för uppfattning om folk som har makt.

Idag är Torbjörn våran gäst och ska förklara hur han tänker. Jag personligen är orolig att Henrik håller på att bli omänsklig. Förra veckan startade han ju Brunchrapportenpartiet (BRP) i direktsändning. Vi i redaktionen röstade fram honom som partiledare. Han är alltså officiellt politiker. Blir han omänsklig nu?

Jag har inte än fått nåt speciellt poltiskt uppdrag i partiet. Men vad kommer hända med mig själv när börjar mitt politikerjobb på riktigt? Blir jag en zombie?

Jag är orolig. Jag hoppas att Torbjörn kan lugna mig.

/Sonja

Läs också Emmys blogginlägg om  när om Tårtans bok.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdatering: Nu sa Torbjörn precis att det är mänskligt att bli omänsklig som politiker. Är det en tröst? Eller ännu mer skrämmande?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".