Miljoner i bidrag till organisationer som inte accepterar homosexualitet - vi granskar!

Demonutdrivning i statens namn, amen

Eric 25 år slogs så hårt med bibeln att han fick en spricka i fingret. Hans "demon" skulle drivas ut, så att han skulle bli heterosexuell.

Men det är inte bara Eric som upplevde hemska saker. En tjej fick bl.a höra att hon skulle bli stenad för att hon var homosexuell.

Och vi reder ut - vad står egentligen i bibeln om hbt-personer?

Brunchrapporten och  har nämligen tillsammans granskat religiösa ungdomsorganisationer, från de tre stora religionerna kristendom, judendom och islam.

De senaste fem åren har dessa organisationer fått nära 287 miljoner i bidrag - men myndigheten som ger ut bidragen (med krav om att organisationerna ska värna om alla människors lika värde och vara fria från diskriminering) ja, myndigheten Ungdomsstyrelsen har aldrig ställt frågan! Så det gjorde vi!

När chefen för Ungdomsstyrelsen får höra vad dom sagt säger han att det är solklart, är det så här de ser på homosexuella ska dom inte ha några bidrag!

/Reportrar Josephine Freje Simonsson TipsaJosse@sr.se, Magnus Sandelin och Linnéa Hambe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".