Undrar om Kim Jong-un är nöjd med den enda bilden som någonsin visats på honom.

Sonson till den store, son till den käre. Vad är man då?

Det är sjukt spännande med totalitära stater. Top of the class är ju galna Nordkorea, en diktatur med noll insyn, extrem fattigdom och ingen ekonomi. Nu när Nordkorea har haft partikongress, den första på 30 år, i syfte att bana väg för diktatorn Kim Jong-ils son Kim Jong-uns förestående maktövertagande, slukade jag allt som medierna skrev. Mest intressant är det faktum att man inte vet någonting om personen Kim Jong-un. Man vet inte hur gammal han är, det finns inga bilder på honom på  nätet, trots att han har pluggat i flera år i Schweiz. Kontrollen av informationen har varit imponerande effektiv.

Så vem är han. Och vilken typ av ledare kommer han att bli. Men viktigast av allt! Vad kommer han att kallas? Ett storvulet epitet är a och o för nordkoreanska envåldshärskare. Hur slår man farfar som är "presidenten i all evighet" och kallas "den store ledaren" och pappa som kallas "den käre ledaren"? Jag berättar i min pratdebut i Brunchrapporten.

/Hanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".