1 av 3
Ana Gina
2 av 3
Marcus Price
3 av 3
Viktor Barth-Kron

Primitiv panel pratar politik

 

I dag har vi en strålande uppsättning i måndagspanelen som står för eftervalsanalysen.

Med oss har vi musikern och producenten  som en del av er kanske känner igen från (numera insomnade?) . I dag lever han mer . Marcus säger att han står långt ut på vänsterkanten politiskt, är kritisk mot "den rådande parlamentarismen" och är inte helt främmande för konspirationsteorier.

Förra veckans panelmedlem  är med oss igen. Om Viktor ska använda tidningslingo för att beskriva sin politiska hemvist är han "oberoende liberal". Sedan har vi med oss härliga  som har bloggat för Sveriges television inför valet. Gina Dirawi, som hon egentligen heter, tycker att nästan alla riksdagspartier har bra saker att komma med.

I dag ska vi bland annat prata om: Upprop i riksdagen. Sverigedemokraterna är på plats. Det av alla. Därför undrar vi om bestämd bordsplacering ska gälla i riksdagen? Dessutom ska en omröstning kring talmansposten genomföras med SD som vågmästare. Partiblocken anklagar varandra för att agera oansvarigt genom sitt förhållningssätt till Sverigedemokraterna. Men vad innebär det att vara ansvarsfull inom politiken?

/Erik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".