1 av 2
2 av 2

Panelen hoppar ner på solsidan och pratar män

10 min


Äntligen måndag och därmed nyhetspanel här i Brunchen. I dag får vi finbesök av Nöjesguidens chefredaktör  och journalisten och bloggaren .

I dag ska vi prata om den sönderdiskuterade Solsidan om borgarlivet i Saltis som blivit så älskat men också hånat. Debatten har stått mellan , sångare i Doktor Kosmos och Vänsterpartiets pressekreterare, som jämför serien med 90-tals-succén Svensson Svensson: Då handlade det om en brevbärare i Örebro - nu handlar det om en fondmäklare i Saltsjöbaden. Det "säger något om vår tid, våra drömmar och våra ideal". Han fick svar på tal av den konservativa debattören  som håller med om det handlar det om nya ideal i samhället - men hon ser positivt på det - kallar det medelklassens revansch.

Dessutom: män är  i trafiken och står för de allra flesta dödsolyckorna, enligt ny statistik från Trafikverket. Borde man anpassa åtgärder och klassa män som riskgrupp. Finns det några problem med detta? Till exempel har ju unga män högre premier än äldre, på vilket sätt är det annorlunda att peka ut män?

Och så har panelen tips med sig. Margret tipsar om  som tar upp när Jimmie Åkesson ställdes mot väggen i Hardtalk i engelska public-service kanalen BBC.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista