Kevin Federline, Kevin Borg, Kevin Costner och Kevin Bacon

Vi måste tala gott om Kevin

"Inga hjärnkirurger"
6:42 min

I P1 Morgon i morse berättade - ett begrepp som används i Tyskland för att prata om fenomenet att många föräldrar döpte sina barn till Kevin under 90-talet. Och nu har det visat sig att lärare i tyska skolor har fördomar och associerar namnet Kevin med lågpresterande stökiga barn.

I morse fick jag i uppgift av Henrik att hitta goda saker att säga om namnet Kevin. Och låt mig säga så här... jag har funnit att det sprids lögner om "Kevin" på internet.

UPPDATERAT: Som jag uppmärksammad i programmet idag stod det på att "endast  tio män över 30 heter Kevin".  Det stämmer såklart inte, jag ringde även SCB som bekräftade att det inte stämmer.  Och nu har nån av er lyssnare uppdaterat Kevin-sidan på Wikipedia. LOVE YOU!!!

UPPDATERAT 2: Fast ni har skrivit lite fel på Wikipedia. Det är inte 2805 som heter Kevin det är 10 842 män som har förnamnet Kevin.

/Emmy

Ps. Här kan du kolla på Australiens utrikesminister:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".