1 av 3
Göran Ax har flugit i 50 år. Foto: Janne Wieslander / SR.
2 av 3
Gunilla Lundström Lindell intervjuas av Svjetlana Pastuhovic.
3 av 3
Ronny Lindell har vunnit åtta SM. Foto: Janne Wieslander / SR.

Att bli en bra segelflygare

Vad är egentligen viktigast: att kunna spå väder bra eller att flyga bra? Vi pratar med flera segelflygare på Landskrona flygklubb om hur viktigt vädret egentligen är för segelflygare. Här kan du höra de längre intervjuerna.

Göran Ax och Ronny Lindell är lite av veteraner när det gäller att segelflyga. Ronny har flugit sedan 1981 och vunnit åtta SM-guld. Han har också varit med i internationella tävlingar men där har han inte tagit någon medalj. Än så länge. 

Göran firade nyligen 50 år som segelflygare, han har hållit på med flyg så länge han kan minnas. Och visst har det blivit några medaljer genom åren, bland annat har han vunnit två VM i segelflyg.

Gunilla Lundström Lindell är Sveriges bästa kvinnliga segelflygare. Hon är inne på sin 33:e säsong och träffade sin man, Ronny, genom segelflyget. Tillsammans brukar de flyga dubbelsits-SM. 2011 ska Gunilla flyga dam-VM i segelflyg och innan dess är det en hel del träning som återstår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".