1 av 10
Nr. 10: Foto: Mettemarie Larholm. Fint att vattnet är så blankt och stilla. Och molnen blir en fin inramning.
2 av 10
Foto: Ulla Olofsson. Först retade jag mig på de små kvistarna som sticker upp men nu tycker jag att de lyfter bilden och är en fin inramning. Fint att solljuset bryter fram genom molnen.
3 av 10
Nr 8: Foto: Johanna Arvidsson. En ganska vanlig bild men den vinner på det fina urvalet. Kan den vara tagen från luften?
4 av 10
Nr 7: Foto: Monica Schmidtz. Den här bilden vinner på sin spegling. Allt speglas i vattnet och det är en exakt avbildning.
5 av 10
Nr 6: Foto: Christoffer Björkwall. Här händer det verkligen något. Ett mörkt moln som glider in över en i övrigt klar himmel. Dramatiskt.
6 av 10
Nr 5: Foto: Lennart Persson. Den här gillar jag. Det är vågor både i vattnet och på himlen och himlen speglar sig i vattnet på ett annat sätt nu. Det är samma vind som skapar både vågorna i vattnet och på himlen.
7 av 10
Nr 4: Foto: Peter Ljunggren. Väldigt fin. Om man såg den uppförstorad vore den ännu vackrare. Då skulle man nog få en mjukare övergång i solljuset också.
8 av 10
Nr 3: Foto: Birgitta Jonsson. Jag har sett många liknande bilder men det som gör den här speciell är kyrktornet som ger en perspektiv och får himlen att se oerhört stor ut.
9 av 10
Nr 2: Foto: Jacob Wiberg. Behöver egentligen ingen förklaring, den är otroligt vacker. Och bryggpålarna är pricken över i:et.
10 av 10
Vinnare: Foto: Christoffer Björkwall. Den träffar mig rakt i mellangärdet. Det påminner om mellanvästern i USA. En klar vinnare.

De tio vackraste bilderna

Vi har fått in oändligt många vackra väderbilder från er lyssnare, stort tack för det! Och det har varit ett svårt jobb att välja ut de finaste, trots att vi fick hjälp från proffset och molnfotografen Lars-Göran Nilsson.

Här följer i alla fall de som vi utsåg som de vackraste. Bildspelet börjar med bilden som hamnar på plats nummer 10, sedan följer nummer 9 osv. Under bilden kan du också läsa Lars-Görans kommentarer.

"Bilden känns helt rätt". Det är en del av Lars-Görans motivering till att Christoffer Björkwalls bild tog hem priset. Här kan du höra mer av Lars-Görans motivering och vilka kriterier vi har utgått från.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista