HOCKEYALLSVENSKAN: Tredje raka segern för Malmö Redhawks

Robert Olsson: ”Vi borde gjort fem-sex mål”
2:24 min

Malmö Redhawks är tillbaka på playoffplats i hockeyallsvenskan. På lördagskvällen besegrades konkurrenten Almtuna med 3-2 i hemmahallen. Malmö spelade riktigt bra och dominerade stort, i två perioder. I tredje reducerade Almtuna två gånger om, men var aldrig riktigt nära poäng.

Efter 6-2 mot Oskarham och 5-0 mot Tingsryd kom på lördagen Malmö Redhawks tredje raka seger. Malmö kom ut heltaggade och dominerade stort mot Almtuna, ett lag Malmö haft svårt för på senare år.

Patrik Nevalainen gjorde 1-0 efter tolv minuter och i slutet av första perioden utökade Patrik Westerholm till 2-0. När Thomas Larsson sedan tryckte in 3-0 bara ett par minuter in på andra perioden kändes saken klar.

Malmö borde gjort fler mål, laget radade i perioder upp chanser och fick desssutom chansen att spela powerplay vid fem tillfällen utan att lyckas näta. Istället utnyttjade Almtuna ett av sina få powerplay till att reducera i början av tredje. Malmöspelarna kändes lite mer stressade och lite trötta efter det. Almtuna jagade på och lyckades reduera ytterligare en gång. Då var det bara en minut kvar och riktigt nära poäng var det aldrig för Almtuna.

Malmö avancerar i tabellen och ligger nu femma med 72 poäng. Mitt i det getingbo av fem lag som slåss om fyra playoffplatser.

Nya matcher väntar på måndag mot Västerås på bortaplan och på onsdag mot Sundvall, också det borta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".