Badminton.

Malmö BK chanslösa i avgörande finalen

2:26 min

Efter två otroligt spännande finalmatcher, skulle årets svenska mästare i lag koras under tisdagskvällen. Spänningen uteblev och gästande Fyrisfjädern från Uppsala försvarade sitt SM-guld efter 4-0 i matcher.

Kvällen inleddes med två dubblar som spelades parallellt på banorna bredvid varandra. Herrdubbeln, som på förhand var väldigt oviss spelades mellan hemmalagets Hurskainen/Lundqvist och gästernas Saputro/Künka. Fyrisfjädern hade hela tiden greppet om inledningen och vann första set med 21-16. I andra set var matchbilden fortsatt till bortalagets fördel och bollduellerna blev allt kortare. Vid ställningen 20-19 kunde Saputro avgöra och ordna bortaledning med 1-0 i matcher.

På banan närmast läktaren hade gästerna en god möjlighet att gå fram till 2-0 i matcher, när Högström/Griga ställdes mot Malmös Eriksson/Wallin. Damdubbeln hade under de två första finalmatcherna, vunnits enkelt av Fyrisfjädern och så även i kväll. 21-14, 21-12 blev segersiffrorna i en match som endast kändes jämn under inledningen.

När den andra herrdubbeln sattes igång, inleddes också den första damsingeln där bortalagets Larisa Griga ställdes mot hemmapublikens hopp, Emelie Widh. Den på förhand ovissa herrdubbeln, som i de inledande finalerna inneburit en seger för vardera lag, anfördes hela tiden av de snabbt spelande Hartono/Foo från Fyrisfjädern. Hemmaspelarna, Kruse/Lundqvist, stressades till enkla misstag och lyckades inte återupprepa segern från final nummer två.

Hoppet stod nu till Emelie Widh som förlorat första set mot Larisa Griga. En bit in i andra set var hemmaspelaren i ledningen med 11-8, men då höjde Griga tempot och kunde till slut avgöra och vinna med 21-17, 21-14.

Efter två väldigt jämna finalmatcher, var kvällens en uppvisning av gästerna från Uppsala. De tappade inte ett enda set och vann med 4-0 i matcher. Med vinst i någon av de inledande dubblarna, hade Malmö BK kunnat störa gästerna i herrsinglarna och den avslutande mixeddubbeln som blivit så avgörande under de två första finalmatcherna.

Magnus Anderberg