Handboll. Damer.

Lugi vann efter sent avgörande

2:03 min

De två första kvartsfinalerna mellan Lugi och Skövde HF hade avgjorts efter förlängning. I kvällens match var Sabina Jacobsen tillbaka och hon bidrog till Lugis seger med 22-19.

Kvällens match var till en början fylld av starkt försvarsspel, som bidrog till bortkastade passningar och få mål. Efter en kvarts spel var ställningen 4-4. Målvakterna, Sanna Åstrand i Lugi och Therese Wislander i Skövde, stod också för flera fina räddningar, vilket gjorde att lagen följdes åt under en jämn inledning. Maria Adler gjorde ett par mål för hemmalaget samtidigt som Michaela Ek var effektiv när hon fick kontringslägen för Skövde. I paus var ställningen 9-9.

Under den andra halvleken följdes lagen åt fram till 19-19, utan att något av lagen varit i ledningen med mer än två mål. Ett antal utvisningar, gav lagen chansen att gå ifrån, men då klev målvakterna fram på nytt. Therese Wislanders räddning, när Nathalie Hagman kom helt fri vid ställningen 12-12, var ett av många fina ingripanden från henne under matchen. Från 19-19 lyckades Lugi göra fyra raka mål under matchens sista minuter. Sabina Jacobsen hade anfört laget så långt, men under de sista minuterna var det Maria Adler och Petra Skogsberg som klev fram och avgjorde.

Kvällens resultat innebär att Lugi leder kvartsfinalserien med 2-1 i matcher. Nästa match spelas i Skövde på lördag.

Magnus Anderberg