Handboll. Herrar.

Ystads IF vidare till semifinal

3:15 min

Ystads IF rivstartade den femte och avgörande kvartfinalen mot Lugi. Gästerna kom dock tillbaka och hade chansen att kvittera i slutminuterna. Hemmapubliken kunde dock jubla efter att slutsiffrorna 28-25 tagit Ystads IF vidare till semifinal.

En del frågade sig säkert hur Ystad skulle repa mod efter storförlusten på bortaplan i den fjärde matchen. Svaret kom omgående då hemmalaget gick fram till ledning med 4-1 efter effektivt anfallsspel. Samtidigt fick Jürgen Müller ett övertag på Lugis skyttar. Efter att Joakim Bååk gjort fyra raka bortamål var ställningen 9-7 en bit in i matchen. Pierre Hammarstrand och Jim Gottfridsson anförde dock hemmalaget fram till ledning med 16-12 i halvtid.

I början av andra halvlek såg matchen ut att avgöras när ledningen utökades och när det stod 25-20 med drygt tio minuter kvar, var det inte mycket som talade för gästerna. Då hittade Albin Tingsvall rätt i sitt skytte, samtidigt som hemmaspelarna blev statiska och slarviga i sitt passninsspel. Då klev en av matchens främsta spelare,rutinerade Pierre Hammarstrand, fram och kunde avgöra med sitt femte straffmål för dagen. Slutsiffrorna skrevs till slut till 28-25 och taket i Österportshallen höll på att lyfta efter slutsignalen.

2002 åskådare skapade en otrolig inramning, där de tillresta supportrarna från Lund hjälpte till att skapa slutspelsstämning.

Ystads IF ställs nu mot Sävehof i semifinalen.

Magnus Anderberg