SVENSKA CUPEN

1-1 för MFF mot Öster i Svenska Cupen!

2:58 min

Spelmässig dominans men målmässigt bara 1-1 efter premiären för tävlingsfotboll för MFF 2013.

Matchen spelade på gamla stadion med hänsyn till gräset på den nya. Malmö vill spela på bra gräs när allsvenskan börjar. Ändå säger alla inblandade att klubben tar cupen på allvar.

Malmö var bättre än Öster spelmässigt. I synnerhet första halvtimmen av den andra halvleken var imponerande. I den första halvleken och under matchens sista kvart dominerade Malmö men Öster kontrade och höll spelet tämligen väl uppe.

Malmö tog ledningen i genom Dardan Rexhepi i mitten av den första halvleken. Han stal bollen från en av Östers mittbackar och placerade snyggt in 1-0. Därefter dog Malmös spel ett litet tag. Öster jagade frenetiskt kvittering och behövde bara vänta i ungefär tio minuter innan Robledo nickade in 1-1 efter en hörna.

Matchen innehöll både många hörnor och ganska många varningar och de var jämnt fördelade mellan lagen.

Såväl Malmö som Öster kom med bästa lagen, något som tyder på att man verkligen vill lyckas i Svenska Cupen, med sitt nya spelsystem. Numera är det gruppspel som gäller och i Malmös och Östers grupp ingår också GIF Sundsvall och Frej från Täby.

4438 personer dök upp för att, i första hand, stötta MFF.

/Henrik Karlsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista