Handboll. Herrar.

YIF klättrade i tabellen efter storseger

1:48 min

En bra matchinledning förvaltades när Skövde besegrades med 30-21. Flera delar i spelet fungerade väl när Ystad tog sig upp på slutspelsplats.

De första minuterna visade tydligt att Ystad var revanschsugna efter förlusten mot Drott i senaste matchen. Ett engagerat försvar backades upp av Fredrik Ohlanders målvaktsspel och framåt var Andreas Thynell hundraprocentig till en början. Thynell ersattes sedan av Lukas Nilsson och 16-åringens skytte kombinerat med inspel till Martin Bager på linjen, låg bakom ett ryck fram till 9-5. Hemmalaget kom fortsatt till bra lägen, men Robert Lechte i Skövdemålet stod för en rad fina räddningar när gästerna kröp närmare. Innan halvtid hade dock YIF gått ifrån på nytt, fram till 15-11.

En resolut inledning på andra halvlek skapade sedan ett målmässigt försprång som Skövde aldrig mäktade med att hämta in. Ett vårdat anfallsspel gjorde att gästerna inte fick möjlighet att kontra och dessutom fungerade försvars- och målvaktsspelet bra matchen igenom.

Martin Bager blev bäste målskytt i hemmalaget med sina sju mål och i gästande Skövde noterades mittnian Linus Lake för fem.

Magnus Anderberg