Professor Otto Cars. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Måndag 28 januari

Användningen av antibiotika ökar i Sverige, med undantag för Uppsala län där den istället minskar. Enligt professor Otto Cars finns ett tydligt samband mellan användning av antibiotika och resistenta bakterier.

Snart åker ett team från Uppsala universitet till Egypten för att utforska en forntida stad. Anneli Sundkvist och Nils Billing från institutionen för arkeologi och antik historia berättar om projektet.

25-åriga Thilde Höök från Månkarbo ska ta emot ett pris ur Konungens hand i dag. Hon får 100 000 kronor ur Anders Walls landbygsstipendium för sina insatser som hästföretagare. Thilde Höök är ledande importör av islandshästar. Vi kollar Thildes nerver inför prisutdelningen.

I fredags kom beskedet att Uppsala får hålla i bandyfinalen även år 2009. Uppsalas bandygeneral Solveig Nilsson berättar hur det gick till och vad som kommer ske i samband med nästa års final.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".