Tisdag 29 januari

I går inleddes Stockholms modevecka. 25-åriga Lina Österman har sina rötter i Hallstavik, men bor numera i London där hon designar kläder för sitt eget märke Pudel. Lina berättar om årets kollektion som hon visar upp på modeveckan i morgon.
Christer Forsberg besöker observatoriet i Uppsala. Där berättar astronomen Johan Warell vad man kan se under stjärnklara tisdagskvällar när de har offentliga visningar.

Regeringen har bestämt att lagarna mot diskriminering ska skärpas. Vi hör med Lina Gidlund som är verksamhetsansvarig för Diskrimineringsbyrån i Uppsala vad hon tycker om det nya förslaget och vad det kan tänkas få för effekt. Det ska bland annat bli förbjudet att neka någon jobb på grund av ålder och ersättningarna till de som diskriminerats ska höjas. Dessutom ska alla sorters diskriminering föras in i en enda lag. Samtidigt slås flera myndigheter som i dag jobbar med sådana här frågor ihop till en stor myndighet: Diskrimineringsombudsmannen, DO.’

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".