6 februari Blod, skidor och sjukvård

Den milda vintern till trots går det faktiskt att hitta snö i Uppland. När Gimo IF:s skidsektion skulle ha tävlingar i går, löste man det genom att ta sig till Tierp. Bill Andersson är tävlingsansvarig i Gimo, han berättar hur det gick.

Det ska bli enklare att ge blod tack vare ett nytt system som gör att man kan överföra information mellan blodcentralerna. Därmed behöver en blodgivare inte registrera sig på nytt om givaren kommer till en ny blodcentral. Landstingen i Uppsala och Stockholms län är först med att ha systemet i drift. Överläkare Rut Norda är med i Svenska blodalliansens styrelse.

I dag hålls en konferens om framtidens sjukvård på Uppsala Konsert & Kongress. Omkring 450 politiker, forskare och tjänstemän samlas. Bengt kollar läget inför mötet och pratar med programansvariga Kerstin Bunsow samt statstjänstemannen Martin Olausson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".