8 april Mindre onyttigt fikabröd?

Finns det fikabröd som är mindre onyttigt än annat? Vad ska man i så fall välja? Och hur mycket fikabröd kan man äta under en vecka innan det blir för ohälsosamt? Det ska vi reda ut med dietisten Helena Villén som jobbar på överviktsenheten för barn- och ungdom vid Akademiska sjukhuset.

I Enköping har man tröttnat på åns smutsiga vatten. Nu funderar kommunen på att anlägga ytterligare en vattenpark i närheten av Ulundarondellen. En fördämning ska hindra orent dagvatten från jordbruket att rinna ner i ån. Dammar och duk på botten av ån ska också förebygga smutsigt vatten. VA-chefen Ulf Pilö menar att om man kan flyga till månen ska man även kunna få Enköpingsån blå.

Ett lite annorlunda bemanningsföretag har startats av Åke Blomdahl i Rimbo. Han tröttnade på att som 58-åring inte få jobb och fick då idén att ta tillvara äldres kompetens genom att hyra ut deras tjänster till olika företag. Åke berättar mer om sin bemanningsidé.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista