9 april På tur till Östervåla fjäll

Skogsvallen i Östervåla var en gång i tiden en mycket populär festplats som tog emot en rad världsartister och förstås många svenska favoriter, bland andra Snoddas som också sjöng om Östervåla fjäll i Flottarkärlek. Folkparkens storhetstid var på 50-, 60- och 70-talen. På senare år har Skogsvallen i princip legat i träda med nu vill bland andra Hans Forsberg få fart på parken igen inför 75-årsjubileet om ett par år. Bengt träffar honom.

Fyrisfjädern tog sitt åttonde SM-guld i badminton i går, när de besegrade Västra Frölunda. Reporter Olle Tyrbo var på plats och pratade med Elin Bergblom som slog matchbollen. Bland de jublande supportrarna fanns Anton Wieselblad. En annan som var glad var förstås spelande tränare Imanuel Hirschfeld.

I kväll visas regionalt producerad film på Slottsbiografen i Uppsala. Film i Uppland har under det senaste året stöttat uppländska filmare med ekonomiska bidrag. Filmkonsulent Louise Bown berättar mer om kvällen och filmare Jani Lohikare kommer också till studion. Han har gjort en musikvideo med en rappande Kung Henry som visas i kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".