11 april Manana manana

22-åriga Chioma Nnamaka från Uppsala kan bli den andra svenskan att få spela WNBA-basket, alltså i den amerikanska proffsligan. Det blir i så fall med Atlanta. Just nu studerar Chioma på Georgia Tech i Atlanta, där hon har spelat collegebasket. Vi ringer henne i arla morgonstund, vilket innebär strax efter midnatt för Chioma.

I dag är det Världsparkinsondagen, då Parkinsons sjukdom uppmärksammas över hela världen. Bengt träffar Göran Einarsson som är ordförande i Uppsala Parkinsonförening. Han berättar mer om sin sjukdom och om den temadag som hålls. Bengt pratar också med parkinsonsköterskan Pia Forslund.

I morgon lördag fylls Uppsala stadsbibliotek av latinamerikanska rytmer, dofter och färger. Jose Vargas är en av arrangörerna för denna kulturdag. Bland annat kommer föreningen Bolivia Chasqui ha en dansuppvisning. Ungdomarna Diego Zamora, Sabina Faundes och Victoria Vargas är med där och de gästar studion denna morgon.

Svergies Radios egen melodifestivalreporter, Carolina Norén, har kollat med Charlotte Perrelli hur hon har haft det sedan segern i Melodifestivalen. Vi får också veta hur hon laddar inför tävlingen i Belgrad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista