18 april Om äldre själva får välja

Barnombudsmannen i Uppsala har just fyllt 20 år. Bengt dricker morgonkaffe med barnombudsmannen Ida B Lindman som berättar om deras verksamhet förr och nu.

Morgon besökte i går parkeringen vid Gnistarondellen i Uppsala. Parkeringen som från början skapades av pendlare och som har blivit mycket populär, vilket gjort att det råder nästintill kaos där. Bengt träffar Vidar Hult som tidigare jobbade på kommunens gatukontor.

Sveriges Television ska sända fyra gudstjänster från Missionskyrkan i Uppsala. Inspelningarna pågår just nu och de sker på ett särskilt sätt. I dag spelas exempelvis predikningarna för alla programmen in, i morgon är det dags för musiken och på söndag blir det psalmer för hela slanten. Bengt gör ett besök i kyrkan och träffar församlingsföreståndare Per Duregård.

I går fattade äldrenämnden i Uppsala kommun enligt den borgerliga majoriteten flera historiska beslut. Nu ska de äldre själva få välja vem som ska ge dem hemvård. Kristdemokraten Gustaf von Essen kommer till studion och berättar mer om detta beslut som ogillas av oppositionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista