23 april Fri hopp och lek

Integrera barns lek i stadsbilden istället för att bara ha vanliga lekplatser. Det menar tre landskapsarkitekter i Uppsala. De tycker att det tråkigaste som finns är att rita lekplatser. Varför de tycker så och vad de vill göra istället tar Bengt reda på när han träffar två av dem, Charlotta Råsmark och Martin Ehn Hillberg.

I går var det final i skolmatsgastro, dit ett lag från Enköping tagit sig. Det blev en tredjeplats för Bambatrion. Kökschef Peter Åhlén berättar mer om tävlingen, där även Mervi Jokinen och Jonas Österlund var med och representerade Enköping.

Den här veckan satsar polisen extra mycket på hastighetsövervakning. Bengt träffar polisen Johan Boström som håller ett öga på fartsyndare i den uppländska morgontrafiken.

Konsert på 155 meters djup kan man avnjuta i Sala silvergruvas bergssal i afton och på fredag. Denna unika konsertsal invigdes den 3 mars av Kronprinsessan Victoria. Niklas Ulfvenbrand berättar mer om detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista