25 april Hurra det är fredag!

Uppsalamusikern Anders Widmark turnerar just nu med Sara Isaksson. De spelar i Uppsala på söndag och i kväll är det Gävle konserthus som gäller. Anders gästar studion och berättar mer om turnen och samarbetet med Sara, som han jobbat med under många år.

I går blev det klart att Holmen Paper vill ta bort 260 tjänster på Hallsta pappersbruk i Hallstavik. I Radio Uppland kunde du höra vad företaget tyckte. Denna morgon får du veta hur det moderata kommunalrådet Kjell Jansson i Norrtälje tror att avskeden påverkar Hallstavik.

I kväll börjar tevesändningarna av Vi i femman, där vi om en vecka får se Tiundaskolans lag från Uppsala tävla. En av de två programledarna är Mela Tesfazion som är uppvuxen i Uppsala. Hon har jobbat som programledare för bland annat Lilla Melodifestivalen och Morgonpasset i P3. Vi kollar vad Mela tycker om att leda Vi i femman och om hon anser att Uppsala lever upp till sitt rykte som lärdomens stad.

Bengt njuter av vårvädret och tar sig till båtbryggan vid Skarholmen söder om Uppsala. Där träffar han Kjell Levin som ska sälja sin båt i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".