8 maj Med fokus på knoppen

Johnny Pettersson var en flitig cyklist fram till för 23 år sedan då han cyklade in i en lastbil som stod parkerad i väggrenen. Han låg medvetslös i ett år och är numera rullstolsbunden. Johnny föreläser i skolor om vikten av att bära hjälm när man cyklar och åker moped. Den här morgonen är han på väg till Bålsta.

Per Enblad är professor i neurokirurgi på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han kommer till studion och berättar om de skallskador han får se i sitt yrkesutövande. Per är givetvis också en förespråkare av att använda cykelhjälm.

I Rimbo vill idrottsföreningen bygga en ny sporthall för 30,5 miljoner. Diskussioner med Norrtälje kommun om bidrag har pågått under en längre tid. Nu vill idrottsföreningen också årligen få tre miljoner i driftsbidrag. Hans Alfredsson är ordförande i Rimbo IF.
 

Syster Fritz heter en grupp från Uppsala- och Stockholmsområdet, som spelar en blandning av jazz, visa och folkmusik. I kväll har de konsert i Uppsala och släpper samtidigt sin skiva Fritno. Helena Andersson Bromander berättar mer om gruppen och deras musik.