13 maj En ödesmättad dag

I kväll avgör Enköpings politiker Viking Motor Parks framtid, då de ska ta ställning till detaljplanen. Motorbanan är en mycket omstridd fråga som har fyllt Enköpingspostens insändarsidor. Namnunderskrifter för och emot har också samlats in. I en debatt mellan racerföraren Alex Danielsson och Pekka Westin från Naturskyddsföreningen hör du argument för och emot.

Kommer jorden att gå under? I så fall när och hur? I kväll avslutar Uppsala universitet en föreläsningsserie om jordens framtid. Nu har man alltså kommit fram till det slutliga ämnet om jordens undergång. Ulf Danielsson är professor i teoretisk fysik och gästar studion denna morgon.

I fredags invigdes en utställning i Iowa, USA med konstnären Johan Thunberg som är verksam på Laxön i Älvkarleby. Han målar landskap från området. Själv deltog han inte i vernissaget utan kommer att besöka utställningen i juli. Bengt träffar Johan på Laxön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista