14 maj Om mörkrädsla och motorbana

Enköpings kommunfullmäktige röstade ja till detaljplanen för motorbanan. Du hör politikerna Anna Wiklund (m), Anneli Djurklou (s) och Magnus Ahlkvist (v) kommentera beslutet. Bengt åker till Enköping och hör vad folk på väg till jobbet tycker om motorbanan.

Författaren Andreas Romans senaste bok heter ”Mörkrädd” och är en psykologisk nagelbitare. Han fick inspiration till den när han bodde i ett hus i Gamla Uppsala. Han vågade inte skriva boken så länge han bodde kvar i huset. I morgon får vi veta vad recensenterna tycker om boken. Andreas berättar mer om sin roman i programmet.

I dag är det Operation dagsverke, då skolelever över hela landet samlar in pengar till skolor i Bolivia. Några elever i Uppsala har bestämt sig för att göra nattverke istället. I kväll blir det bland annat konsert och ståupp på Grand i Uppsala. Lovisa Justusson Lahti från Balderskolan och Stella Vallgårda från Eriksbergsskolan kommer till studion och berättar mer. 

I dag stänger man av infarten från Kungsgatan till Uppsala centrals framsida av. Bengt träffar byggledare Bedo Kaplan som berättar mer.