15 maj Myt eller sanning?

Sedan 1600-talet har det talats om det mytomspunna Storsjöodjuret i Jämtland. Nu vill länsstyrelsen, Bergs kommun och Svenstavik företagarförening en gång för alla ta reda på om det verkligen finns ett odjur i sjön. De satsar tillsammans 360 000 kronor på detta. Kurt Jonsson i Svenstavik vid Storsjöns södra spets är en av initiattivtagarna.

Uppsalaföretaget UTS AB har fått i uppdrag att försöka fånga odjuret på bild med hjälp av videoövervakning. Ulf Holmström och Tomas Lundin kommer till studion och berättar hur. 

Moderata kommunpolitiker i Enköping har utsatts för ett par förmodade sabotage den senaste veckan. När kommunalrådet Anna Wiklund (m) skulle köra från jobbet i tisdags lät det konstigt. Hon upptäckte att flera muttrar satt löst på ett hjul.

I Stenhagen i Uppsala har det byggts ett bildnings- och kulturcentrum som i dag ska slutbesiktas. Det kommer att tas i bruk i slutet av sommaren. Bengt besöker detta nya komplex och träffar Thomas Thunblom som är projektchef på fastighetskontoret.

Just nu pågår Dalkarlsvandringen, en tradition som funnits sedan 1500-talet då folk från Dalarna gick till Stockholm för att söka säsongsarbete. Årets start gick den 6 maj från Mora. I dag går man den längsta sträckan på 37 km från Örsundsbro till Bro. En del går hela vägen, andra går vissa etapper. En av dem är Stig Meyton från Falun.