20 maj ODjur och sekularisering

Elever och föräldrar på Kristinelundsskolan i Östhammar är upprörda över att skolavslutningen inte ska hållas i kyrkan. Det har skolledningen beslutat i syfte att förebygga att elever känner sig kränkta eller diskriminerade. Föräldern Pamela Rahn sitter med i skolans enhetsråd. Hon förklarar varför de är upprörda. Skol- och områdeschefen Hans Oscarsson motiverar skolledningens beslut.

Om en vecka invigs ODjuret - en skulptur till manskören OD:s ära. Skulpturen föreställer ett tämjt odjur som ligger på rygg. Katarina Sundkvist Zohari har skapat den. Hon fick idén efter historien om Orfeus som spelade så vackert att vilda djur blev tama. Bengt träffar Katarina vid Orphei Drängars plats utanför KFUM-borgen i Uppsala.

Hästkliniken vid Universitetsdjursjukhuset på Ultuna utökar sin verksamhet med 20 nya platser. Det innebär att de kommer ha totalt 46 intensivvårdsplatser för hästar. Den kände travtränaren Stig H Johansson förrättar invigningen i eftermiddag, men Bengt tar en tjuvtitt nu på morgonen. Han träffar veterinären Stefan Widgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista