21 maj Snart dags för ett dopp

Sjukarby bergtäkt i Tierp håller på att förvandlas till en badsjö. Vattnet blir klarare än i någon annan sjö i Tierp och sjön kommer att bli cirka 26 meter djup. Bengt träffar Ulf Blomquist som är miljöinspektör på kommunen. Det var han som fick idén till badsjön.

Klimatkrock heter en kampanj som i dag genomförs i sex svenska städer däribland Uppsala. Man protesterar mot massbilismen genom att under en timme spärra av Västra Ågatan vid Fyristorg. Där ordnas diverse olika bilfria aktiviteter som exempelvis dans och sång. Mikael Skärlund från aktionsgruppen Klimax kommer till studion och berättar mer.

I går kväll avgjordes den första semifinalen i Schlager-EM. Carolina Norén rapporterar från Belgrad. Hon träffar även Charlotte Perrelli som tävlar i morgondagens semifinal och svensken Fredrik Olofsson som är med och framför Ukrainas bidrag.

Nu har bidragen till den P4 Artisten börjat komma in. Den första låten är inskickad av Uppsalabandet Stoneflowers. David Andersson är en av bandets fem medlemmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista