23 maj Blomsterkung och Vålatramp

I morgon är det dags för Vålatrampen och Vålarullen - ett motionslopp som går Tämnaren runt på antingen cykel eller rullskidor. Det är ett motionslopp med gamla anor, redan på 1930-talet kördes loppet med cykel. Förra året införde man också rullskidor. Johan Joelsson är en av de ansvariga i Östervåla IF.

Linnéveckan är i full blom och Uppsala fortsätter att fira den världsberömda botanisten. Bengt kollar in ännu ett blomsterarrangemang på Stora torget i Uppsala. Där kan man i eftermiddag också uppleva Linné med alla sinnen. Laleh Maghonaki är hjärnan bakom denna mångfaldsupplevelse.

Det blir även blomsterparad längsmed gågatan i dag. Den avslutas med kalas i Slottsbacken. Bengt besöker Bamses förskola i Gamla Uppsala där barnen förbereder sig för paraden.

Allmänna sången ger sin årliga vårkonsert i morgon. Denna gång gästas de av Anders Widmark. Körsångarna Johanna Kumlien och Per Wickström kommer till studion och berättar mer om konserten.

Uppsala auktionskammare ska sälja Sveriges kanske dyraste möbel. Det är en liten byrå gjord av Nils Dahlin med ett utropspris på mellan 6 och 8 miljoner. Tavlan Jollen av Anders Zorn säljs också för samma utropspris. Bengt träffar Knut Knutsson på auktionskammaren.  

Charlotte Perrelli gick vidare i gårdagens semifinal i Schlager-EM. Reporter Carolina Norén ger oss en rapport från Belgrad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista