26 maj Redo för Beach 08

Den här veckan värmer vi upp inför Beach 08. Vi börjar med att prata om solskydd och får ett perspektiv från andra sidan jorden. Australiensaren Matt Greig bor sedan några år tillbaka i Uppsala. Han berättar om folks relation till solen i ett land där andelen hudcancer är högre än någon annanstans på jorden.

I fredags fick Hans Odöö en utmärkelse av Uppsala kommun och Uppsala universitet för att i 30 års tid ha gestaltat Linné. Hans kommer till studion denna morgon. Han berättar hur det hela började och blickar tillbaka på åren i peruk.

Killar från Gränbyskolan i Uppsala spelar final i skol-SM i fotboll i morgon. De reser till Värmland i eftermiddag där de ska möta Kil och Lund under morgondagens finalspel. Eleverna Markus Brolund och Karl-Johan Thunberg gästar studion i sällskap av läraren Robert Karlsson.

I lördags avgjordes schlager-EM i Belgrad. Reporter Carolina Norén ger oss sin sista krönika efter en veckas schlagerfeber.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".