29 maj Ledsna syrror - glada grisar

Vårdstrejken tog slut sent i går eftermiddag. Agneta Wiberg är ordförande i Vårdförbundet Uppsala län. Hon kommenterar resultatet och innehållet i det nya avtalet. Det gör även biträdande sjukhuschef Björn Ragnarsson vid Akademiska sjukhuset.

Jocke träffar ett par sjuksköterskor som inte är nöjda med resultatet, Anci Minten och Bitte Hägnefors.

När det är dags för strandliv vill många gärna bli av med några kilon. Men hinner man det inför årets säsong om man börjar nu? Vilka kostråd ska man tro på egentligen? Vissa förordar en minskning av kolhydrater medan andra menar att fettet är den största boven. Dietist Agneta Andersson kommer till studion och diskuterar detta. Hon ger också picknicktips för en dag på stranden.

Agronom Carolina Liljenstolpe disputerar i dag. Hon har forskat kring vad konsumenter är villiga att betala för att grisar ska må bra. Hur dyrt får köttet vara? Jocke träffar henne i Lövsta utanför Uppsala.

I går fick Uppsala konsert och kongress stora samhällsbyggarpriset. Sven-Gunnar Dahlqvist är chef för fastighetskontoret vid Uppsala kommun. Han gästar studion och berättar vad priset betyder för kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista