9 juni Rälstjuvar och koralsångare

En fräck och något udda stöld pågick har upptäckts i Enköping. Några män bröt under flera veckors tid upp gammal järnvägsräls. Totalt tre tusen meter räls till ett värde av närmare 400 000 kronor stals. En som reagerade på att männen inte städade upp efter sig var Henrik Gustafsson som bor intill banvallen. Han kontaktade därför kommunen i förra veckan.

I kväll har en av USA:s finaste koralensembler, Augustana College Choir, konsert i Östervåla kyrka. Den här konserten konsert sägs vara den enskilt största kulturhändelsen i Heby kommun i år. Kören har också en särskild koppling till Våla, eftersom grundaren av deras högskola, Lars Pauls Esbjörn blev kyrkoherede i Östervåla där han också är begravd. Nuvarande kyrkoherde Håkan Nilsson berättar mer om det.

Beachvolleyturneringen Swedish Beach tour spelades på Vaksala torg i Uppsala i helgen. Det blev ingen vinst för våra lokala förmågor, men Martin Woxlin och Mårten Christiansson från Tierp tog sig ända till final. En mängd funktionärer jobbar ideellt under turneringen.

Sedan i torsdags har biltrafik på Rådhustorget i Östhammar varit förbjuden. Ett beslut som det råder blandade känslor kring. Många handlare är oroliga för att de ska förlora kunder på grund av detta. Annila Bexelius är teknisk chef i Östhammars kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista