10 juni Vågsvall ger ström

Veckans tema om slutförvar i Uppland handlar även om alternativa energikällor. Bengt besöker Ångströmlaboratoriet som ligger i framkant när det gäller forskning kring vågkraft. Två nya aggregat testas just nu på västkusten. Professor Mats Leijon berättar mer om projektet.

Den 52-åriga kvinna som försvann från Uppsala i lördags har fortfarande inte hittats. Polisen har sökt hela natten i Lännatrakten, där kvinnan sågs senast. Hon lider av diabetes och alzheimer. Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström gästar studion och berättar om sökandet.

Fjarill heter en svensk/sydafrikansk duo som slagit stort i Nordtyskland. De spelar popmusik med folkloristiska inslag och texterna är på svenska. Sångerskan Aino Löwenmark läste musikterapi i Uppsala under tre år. De studierna gav mycket inspiration till hennes musikskapande.

Shake the Nation heter ett Uppsala- och Stockholmsbaserat band som hoppas på framgång i P4 Artist. De fem medlemmarna har spelat tillsammans sedan sommaren 2005. Uppsalabon Michael Sjöberg är bandets gitarrist.

Det blev vinst för Enköpings SK i går kväll när de spelade borta mot Limhamn Bunkeflo. ESK tar ett steg uppåt i superettan tack vare gårdagens 1-0-seger. Tränaren Bosse Pettersson var förstås mycket nöjd.

Ungdomar har på eget initiativ fiskat upp ett 40-tal cyklar samt lite annat smått och gott ur Fyrisån. Bengt tar en titt på skrothögen som kommunen ska frakta bort i dag.

Flera svenska städer tävlar om att bli europeisk kulturhuvudstad år 2014. Uppsala är en av dem och har legat etta i SVT:s egen omröstning på nätet. Men efter att någon fuskat och gett Uppsala ett ännu större försprång görs nu en ny omröstning. Uppsalas kulturchef Anna Starbrink uppmanar folk att rösta - men bara en gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista