18 juni Apor, fria röster och klassisk gitarr

I dag skulle riksdagen ha röstat igenom den omstridda FRA-lagen som rör elektronisk avlyssning, men förslaget blev återremitterat. Några riksdagsledamöter har vägrat följa sitt partis linje i frågan. Vi diskuterar den ovanliga situationen med statsvetaren Stig-Björn Ljunggren.

Ing-Marie Persson är Sveriges apmamma nummer ett. I över 20 år har hon jobbat med primaterna på Furuviksparken. Där har  en hel del förändringar gjorts inför årets säsong. Bengt hälsar på bland apor, lemurer, krokodiler och annat.

I studion får vi besök av gitarristen Nils Klöfver som har releasekonsert i Uppsala i kväll.  Han är 25 år och kommer från Borlänge. Sedan sex år tillbaka bor han i London. Där har Nils studerat gitarr på Royal College of Music och jobbar nu som frilansande gitarrist. Nils spelar både klassisk gitarr och altgitarr, som är en elvasträngad gitarr med inslag av luta. 
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".