27 juni Att sova om sommaren

Hur påverkas vår sömn av de ljusa sommarnätterna? Behöver vi mindre sömn på sommaren än på vintern? Dessa och fler frågor får vi svar på av Jan-Erik Broman som är docent vid institutionen för neurovetenskap psykiatri. Han gästar studion denna morgon.

Den är inte lika elak som de på teve. I går sammanträdde juryn i P4 Artist - Svensktoppen nästa. De lyssnade och lyssnade och lyssnade på de 55 bidrag som kommit in. Juryn valde till slut ut de åtta bidrag som ska tävla i länsfinalen. Den går av stapeln den 24 augusti i Parksnäckan, Uppsala. Då blir det nya hårklyverier för juryn som består av Linda Malmström, Totte Wallin, Kent Wennman, Robert Jonsson och Andreas Miller.

Bengt har hälsat på i Lövstabruk och tittat på årets nyheter i Barnens bruk. Han får veta vad barnen tycker och pratar även med brukets VD Ann-Charlotte Ljungholm. Hon berättar om de utställningar och musikevenemang som arrangeras under sommaren.

Vi får direktrapporter från fotbolls-EM i Österrike/Schweiz. Stefan Wittberg från Märsta är reservdomare i söndagens final då Tyskland och Spanien drabbar samman. Uppsalabon Lucas Linné såg gårdagens match i Wien där Spanien besegrade Ryssland med 3-0.