2 juli Morgon med allsång

Vi har allsångstema hela morgonen. Vi spelar lyssnares favoritallsånger och så sjunger vi tillsammans med lyssnare och gäster.

I kväll blir det allsång i Hebyparken för fjärde året i rad. Lokala artister uppträder också under allsångskvällen som leds av Kåke Eklund. Tidigare år har allsången lockat en publik på 500-600 personer.

I framtiden kommer äldre personer att utgöra en fjärdedel av Sveriges befolkning. Därför genomförs nu ett forskningsprojekt där man vill ta reda på vilka behov äldre har. Cirka 200 äldre i stadsdelen Eriksberg ska intervjuas i projektet som är finansierat av EU. Margaretha Nydahl är docent vid Uppsala universitet och en av de ansvariga.
 

Åttaåriga Maja Rydgård från Uppsala skickade ett brev till statsminister Fredrik Reinfeldt i våras. Där skrev hon att hon tycker att cigaretter och rökning borde förbjudas. Statsministern svarade på brevet. Maja är med på telefon från sommarstället på Västkusten.

Igår kom Christoffer Wikström hem till Sverige efter att ha tävlat i Ungern. Uppsalasimmaren har blivit uttagen till OS i Peking. Vår reporter Maria Jansson träffade honom i går i simhallen på Fyrishov i Uppsala.