3 juli Med vind i seglen

Den här veckan är det Mälarbåtsvecka med kappsegling för runt 40 båtar på Ekoln. Jocke Jonsson träffar Ulf Johansson som är ordförande i Ekolns segelklubb. Sedan tar Jocke en tur på böljan den blå med tävlingsledare Monica Åkerlund.

I helgen slår Dragon Gate i Älvkarleby upp portarna för allmänheten, även om vissa delar inte är färdiga. Dragon Gate har varit en följetong i media. Det har bland annat gällt anmälningar om dåliga arbetsvillkor och låga löner. Jonas Jonsson är VD sedan en dryg månad tillbaka.


Riksdagsbeslutet om att införa FRA-lagen som bland annat öppnar för signalspaning mot e-posttrafik har vållat protester och skapat splittringar inom partierna. Markus Berglund från Uppsala var var med och startade Centeruppropet som protesterar mot lagen. I går kväll träffade de partiledningen för att diskutera lagen.

Det blev oavgjort i går när Enköping och Degerfors möttes i Superettan. Matchen slutade 1-1. Men eftersnacket handlade mest om ESK-tränaren och förre storspelaren Jesper Blomqvist som gjorde comeback på fotbollsplanen.