4 juli Soligt hundliv

På taket till Fyrishovs C-hall har man en helt ny anläggning för solenergi med hjälp av solceller. Den förväntade effekten är 22 megawatt årligen. Det motsvarar ungefär årsförbrukningen av hushållsel för fyra villor. I framtiden hoppas man kunna använda ännu fler miljövänliga energiformer. Märta träffar fastighetschef Eric Hilmersson på taket.

Just nu pågår World Dog Show på Stockholmsmässan i Älvsjö. Närmare 23 000 hundar deltar i denna gigantiska hundutställning. Jennifer Schmidt är diplomerad hundfrisör och verksam i Uppsala. Hon tävlar med sin prisbelönta Bijon Frise som heter Gina. Vi gör ett besök i salongen dagen innan tävling.

Hundarna på utställningen kommer från cirka 60 olika länder. Sådär en 500 av dem anlände med flyg till Arlanda. Fraktchef Karsten Bjärbo berättar om hur hundarna tagits emot på flygplatsen.

En annan sak som pågår för tillfället är Herräng Dance Camp. Det är ett dansläger för lindyhopentusiaster, som drar till sig besökare från hela världen. Lennart Westerlund är arrangör och berättar hur det kommer sig att detta evenemang hamnat i just Herräng. Vi hör också dansinstruktör Marie Matsson och Mimi Terris som är förstagångsbesökare berätta om lägret.