8 juli Barns psykiska hälsa i fokus

Almedalsvecka i Visby pågår just nu. Psykiatrin i Uppsala och på Gotland arrangerar i dag tillsammans ett seminarium om barn och ungdomars psykiska hälsa. Arrangörena menar att tidiga och bra insatser till barn för att främja psykisk hälsa, är en av de bästa investeringar ett samhälle kan göra. Jenny Lexhed är förälder och fick kämpa hårt för att hennes autistiska son skulle få hjälp tidigt. Hon deltar i dagens seminarium och är med oss på telefon. Det är även Ing-Marie Wieselgren som är verksam psykiater i Uppsala samt psykiatriexpert på Sveriges kommuner och landsting, SKL.

Företagarna Uppsala har fått bidrag till att satsa på ett integrationsprojekt under namnet Gottsunda Factory. Projektet har flera samarbetspartners och går ut på att man ska stärka individens konkurrenskraft på arbetsmarknaden och öka nyföretagandet. Jocke träffar Aram Afsahi från Företagarna och Eva Sette som är näringslivsdirektör.

Nathalie Larsson från Österbybruk befinner sig för närvarande på Cypern. Där pågår nämligen EM i lerduveskytte. Nathalie tävlar i grenen skeet. Hon berättar mer om sin idrottsgren.